Kanaal Park Wijnegem

Ligging: parkgebied te Wijnegem

Programma: één commerciële functie, gelegen aan de straatzijde en 21 appartementen, geïntegreerd in het park.

Het project is in een park geïntegreerd, aansluitend aan een groenzone. Om de schaal van het project te breken in zijn omgeving, werd het bouwblok verdeeld in 3 optisch kleinere bouwvolumes met elk hun eigen karakter. De ruime terrassen zorgen voor een gevoelsmatige verbinding tussen de appartementen en de groene omgeving. De aanleg werd zo geconcipieerd dat een vertuining niet werd toegelaten en de groenaanleg infiltreert in de privatieve kavels. Zo blijft het parkgevoel maximaal behouden. Het regenwater wordt in een wadi opgenomen die geïntegreerd is in het landschap en een bijzondere biotoop vormt. Door een combinatie van de strakke belijning van de volumes en de speelsheid van de aanleg en de golvende bewegingen van de aanleg vormt het geheel een oase van rust.

  •